er-ef.net

Easy Tran

Easy Tran© prevodi i obrađuje statičke proračune sa njemačkog na hrvatski jezik. Prema potrebi moguće je obradu i prijevod složiti da radi sa bilo kojeg na bilo koji jezik.

Easy Tran - Izgled aplikacije

Easy Tran - Izgled aplikacije

Easy Tran nastao je u prvom redu kao nužna potreba jer se na tržištu nalazilo mnogo programa za izradu statičkih proračuna na raznim jezicima, a rijetko koji je imao direktan ispis na hrvatskom jeziku prilagođenom hrvatskim normama kako bi bio lakše čitljiv, prihvatljiv i upotrebljiv svima sa hrvatskog govornog područja.

Status Easy Tran-a

Ulaskom EN normnog sustava u Hrvatsku sve se više pojavljuju programi europskih govornih područja (osobito njemačkog) koji računaju konstrukcije po istim EN normama važećim i kod nas, te se potreba za aplikacijom tipa Easy Tran vremenom izgubila.
Iz navedenog razloga zaustavljen je daljnji razvoj i distribucija aplikacije Easy Tran kako bi se vrijeme moglo preraspodijeliti na druge, danas možda i potrebnije projekte.

Easy Tran prevodi i prilagođava ispis statičkog izračuna na hrvatski jezik. Zatim ga obrađuje i slaže u oblik prikladan našem podneblju, pritom ne dirajući numeričke vrijednosti i samu bit izračuna.

Upravo tu je prednost Easy Tran-a

Cijeli postupak je potpuno automatiziran do najmanjeg mogućeg prijevoda i poravnanja statičkog proračuna s time da numeričke vrijednosti standardno ostaju netaknute i u istom formatu u kakvom su i bile (-0,00 ili -0.00). Brzina obrade jednog statičkog proračuna je cca. 5-10 sekundi, ali to ovisi o vrsti i duljini statičkog proračuna - značajna ušteda radnog vremena djelatnika koji su to do sada morali, red po red, ručno raditi! Osim navedenoga s Easy Tran-om dobivate kompjutorsku preciznost i brzinu, visoku ujednačenost obrade i prijevoda te u većoj mjeri eliminirate faktor ljudske pogreške.

Easy Tran podržava prijevod i obradu statičkih proračuna iz sljedećih programskih paketa:

Izvadak statičkog proračuna prije ubacivanja u Easy Tran i nakon obrade Easy Tran-om

Easy Tran primjer 1: Izvadak statičkog proračuna prije ubacivanja u Easy Tran i nakon obrade Easy Tran-om

Izvadak statičkog proračuna prije ubacivanja u Easy Tran i nakon obrade Easy Tran-om

Easy Tran primjer 2: Izvadak statičkog proračuna prije ubacivanja u Easy Tran i nakon obrade Easy Tran-om

Sažetak

Jezik Hrvatski
Status ZavršenoZaustavljen daljnji razvoj i distribucija
Tehnologija Desktop aplikacija.NET
Potrebno Windows XP ili noviji.NET Framework 2 ili noviji
Licenca Shareware
er-ef.net About Me News Comments Downloads
Copyright © www.er-ef.net